top of page
logo en

A Collection of Articles

One Year Since the October 7th War


The security and societal landscape in Israel following October 7th has underscored the importance of fostering diverse thinking, enabling the expression of a broad range of ideas and viewpoints, and approaching all opinions with an open mind and heart, even when they challenge our own.


In this spirit, Forum Dvorah: Women in Foreign Policy and National Security (NGO) recognized the significant value of providing a public platform for all its members—both experienced professionals and those at the beginning of their careers—to share their voices, insights, and expertise from their unique perspectives.


What began as thoughts, ideas, insights, and interpretations has evolved into a collection of articles of considerable public relevance and interest.


One year after the beginning of the "Iron Swords" war, this compilation of personal articles was created, addressing critical topics such as national security, law, media, resilience, diplomacy, and more. These articles also include forward-looking recommendations, informed by the lived experiences and professional expertise of the Forum D'vorah members.


I would like to express my gratitude to the forum members who rose to the challenge, and I am confident that readers will find this collection both insightful and thought-provoking.


Sincerely,

Maya Heller, Colonel (Res.) - Chair, Board of Directors

אופיר דיין

אופיר דיין

שלטים בקנה ומפגינים בצריח - המאבק על תדמיתה של ישראל בקמפוסים הליברליים בארצות הברית הגיע לנקודת מפנה. זו ההזדמנות של ישראל להחליט האם היא מעוניינת להמשיך לדשדש או לפעול כדי להתחיל לנצח.

אלינה שקולניקוב שורצמן

אלינה שקולניקוב שורצמן

ממלחמת העצמאות ועד חרבות ברזל: השפעת התרומות האמריקאיות על החוסן הישראלי ועתידן ביום שאחרי

טל לוי דיאמנשטיין

טל לוי דיאמנשטיין

עוד שמערך משרתי המילואים משווע לכוח אדם איכותי ובעל מוטיבציה ומתלונן תדירות על שחיקה
הולכת וגוברת, נשים רבות, בעלות ערך ויכולת תרומה משמעותית למערך המילו אים, עדיין נדחקות ממנו
החוצה, בין אם באופן רשמי ובין אם בשל חסמים שונים חברתיים, אישיים וצבאיים.​​

טלי זינגר / אלינור בכר

טלי זינגר / אלינור בכר

הסכמי אברהם בראי מלחמת חרבות ברזל

לורן דגן עמוס

לורן דגן עמוס

המרחב ההינדו פסיפי בראי "חרבות ברזל" - מאמר זה מבקש לבחון כיצד מדינות במרחב ההינדו פסיפי הגיבו למתקפת ה- 7 באוקטובר והאם וכיצד הן מעצבות את האסטרטגיות שלהן בעקבות מלחמת "חרבות ברזל".

לורנה אטיאס-לבובסקי

לורנה אטיאס-לבובסקי

מארגוני טרור מקומיים לצבאות טרור היברידיים - 
התפתחות ארגוני הטרור והאיום הרב-מימדי שהם מציבים - הבנה כיצד ארגונים אלו התפתחו, איך הם פועלים ואילו אתגרים הם מציבים היא חיונית לגיבוש מדיניות אפקטיבית.

ליאת אלרט

ליאת אלרט

חמ"ל בכל בית - החברה האזרחית בישראל ותפקידיה במלחמת חרבות ברזל

לילך אשתר

לילך אשתר

השפעת מלחמת חרבות ברזל על השוויון המגדרי בישראל - אירועי השבעה באוקטובר ובעקבותיהם מלחמת חרבות ברזל, יצרו אשליה של קידום מעמד הלוחמת הישראלית בצבא ובחברה כולה. לא כך הוא. למעשה, זהו תחילתו של מאבק חדש על מקומה של האישה הלוחמת בצבא הישראלי.

לירם קובלנץ שטנצלר

לירם קובלנץ שטנצלר

מלחמת "חרבות ברזל" הביאה לגל חדש, חמישי, של סיכולים ממוקדים. לראשונה, מאז רצח הספורטאים באולימפיאדת מינכן, מימד הנקמה נכנס למערכת השיקולים של ישראל, שמבטיחה לרדוף את מבצעי טבח ה 7- באוקטובר.

מאיה יאול אגוזי

מאיה יאול אגוזי

בעקבות מתקפת הטרור של בוקר שמחת תורה, יצאו, נשים וגברים כאחד, לקרב על הבית, ונלחמו בנחישות ובאופן הירואי, להגנה על המולדת. חלקם, איבדו את חייהם. בקרב אלו, בלטה תרומתן של הנשים בלחימה באופן משמעותי וזכתה להכרה ציבורית.​

מורן אללוף

מורן אללוף

התרבות הארגונית בצה"ל, כמרכיב בכישלון ההתרעה בשבעה באוקטובר - מחדל ההתרעה בשבעה באוקטובר 2023 שופך אור על תרבות ארגונית שלילית, אשר חלחלה למקומות רבים בצבא, החל מהקצונה הבכירה ביותר ועד ליחידות השטח. כפי הנראה, לתרבות הארגונית הייתה השפעה רבה על חוסר ההיערכות של צה"ל טרם המלחמה, על התפקוד הלקוי שלו בשעות הראשונות של המתקפה, ואפילו כיום, התרבות משפיעה על המשך ההתנהלות של בכירים בצבא.


 

מיטל נחמיאס

מיטל נחמיאס

בניגוד למאבק הצבאי, מאבק ההסברה אינו מוגבל בזמן. אין לו נקודת התחלה, אמצע וסוף. באופן טראגי,
אחת מההצלחות של מאבק ההסברה, כתוצר של המלחמה, היא החיבור המחודש בין ישראל ליהדות
העולם. חיבור זה, למרות כל המאמץ, עדיין רחוק מלספק לנו את "הניצחון" הדרוש לנו בתחום ההסברתי.

מיכל חטואל-רדושיצקי

מיכל חטואל-רדושיצקי

המועדון היוקרתי של מדינות מערביות, אשר אליו ישראל מבקשת להשתייך, למרות הריחוק הגיאוגרפי, מצריך ממנה להוכיח כל העת שהיא ראויה להשתלב בו. יכולתה של ישראל להוכיח זאת נשחקת ונפגעת עקב הסכסוך הישראלי-פלסטיני שמזמן לה אתגרים ביטחוניים ונורמטיביים רציפים, ומעמיד את התנהגותה למבחן כל העת.

עו"ד אורלי אהרוני

עו"ד אורלי אהרוני

שנה למלחמת שבעה באוקטובר, הזדמנות לחישוב מסלול מחדש - השנה שחלפה טלטלה ושברה לא מעט פרדיגמות. החוסן הלאומי שלנו נפגע במישורים רבים והתחושה היא של שבר עמוק. שיקום ובנייה מחדש מחייבים יישום אחד הלקחים החשובים של השבעה באוקטובר, הצורך בבחינה ביקורתית של קונספציות

עו"ד שרון זגגי פנחס

עו"ד שרון זגגי פנחס

עוצמת פשעי שבעה באוקטובר, מימדיהם והשלכותיהם, והמציאות החדשה שלתוכה הושלכנו באחת, מחייבים בנייה של אסטרטגיה לאומית להתמודדות עם כל מה שקרה באותו היום. הדברים מתחייבים במיוחד בנושא פשעי האלימות המינית, שאין להם כל תקדים במדינת ישראל.​​​​

עינבל טל

עינבל טל

מגמות מרכזיות הרווחות בקרב החברה הערבית בישראל, בצל מלחמת "חרבות ברזל'.

ענבל קארו

ענבל קארו

הפיילוט שתמיד רצינו: מלחמת חרבות ברזל ומעבריות בין אמ״ן לעולם העסקי

ענבר נוי פרייפלד

ענבר נוי פרייפלד

המגמות והשינויים בשיח הפוליטי בקרב הממשל האמריקאי, בקשר למלחמה. באיזו מידה השפיעו ההפגנות על השיח הציבורי בקרב בכירי ממשל אמריקאי בנושא

ענת אברהמי מרום

ענת אברהמי מרום

סוגיית החוסן בקרב מפונים מאזורי העימות בצפון ובדרום מנקודות המבט של העבר, ההווה והעתיד, תוך התמקדות בלקחים שנלמדו ובצעדים שניתן לנקוט כדי לשפר את החוסן בקרב אוכלוסיות אלו בעתיד.

רוני טמיר

רוני טמיר

תמונת המצב בשדה טרם מלחמת "חרבות ברזל", ניתוח מדיניות הצבא בתחום שילוב מגדרי בתקופה הנחקרת, הצגת התפניות בשדה הקרב בעקבות המלחמה, והשלכותיהם האפשרויות על שילוב מגדרי לעתיד לבוא.​​​​​

רונית לוין שנור

רונית לוין שנור

במזרח התיכון מתחוללת מלחמה. היא לא פרצה ב 7- באוקטובר והיא לא מתקיימת רק בין ישראל לחמאס.
המערכה ברצועת עזה היא רק חלק מאירוע רחב הרבה יותר ששוטף את האזור כולו, ואפילו את העולם. זהו מאבק על דומיננטיות אזורית ועולמית, על השפעה, על הכיוון שאליו צועדת האנושות.​​

שלומית אהרוני ליר

שלומית אהרוני ליר

החיבור בין נשים לשלום, השזור בהיסטוריה של מאבקים חברתיים ופוליטיים, מדגיש את תפקידן המרכזי בקידום שלום וצדק חברתי והתמודדות עם מצבי מלחמה. יחד עם זאת, נוכח האירועים הקשים נדרשת בחינה מחודשת של חיבור זה והבנת השלכותיו במציאות הנוכחית ובעתיד.

bottom of page